UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

UV straling; wat is het en wat kun je ertegen doen?

UV-straling; er bestaat nogal wat verwarring over. Wat is het precies? En moet jij je er zorgen om maken? In dit blog zullen we even kort en krachtig uitleg geven en antwoord geven op de meest gestelde vragen:

  1. Wat is UV-straling?
  2. Wat is het verschil tussen UVA, UVB en UVC?
  3. Hoeveel UV-straling is er vandaag in Nederland?
  4. Hoe zit het met UV-straling en de zonnebank?
  5. Hoe kun je je het beste beschermen tegen UV-straling?
  6. Wie moeten extra voorzichtig omgaan met UV-straling?

 UV-straling en zon

1: Wat is UV-straling?

UV-straling is de onzichtbare straling van de zon. Het zijn de stralen die verbranding, huidveroudering en huidziektes kunnen veroorzaken bij overmatige blootstelling aan de zon. De verbranding wordt niet veroorzaakt door de voelbare warmte van de zon, maar door de onzichtbare straling. Daarom verbrand je niet alleen in de zomervakantie bij 35 graden Celsius, maar ook op wintersport bij -15 graden Celsius.

UV staat voor UltraViolette straling. Het is elektromagnetische straling die we net niet met het menselijk oog kunnen zien. De betekenis is letterlijk: voorbij het violet, wat een verwijzing is naar de golflengte van de straling. Een overmaat aan ultraviolette straling is schadelijk voor de huid. UV-straling bestaat uit drie verschillende soorten straling: UVA-stralen, UVB-stralen en UVC-stralen.