UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

Herfstvakantieactiviteiten in Nederland

nl />

Drenthe

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder.
Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabourters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Of je nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen.

Dagje uit met kinderen in Drenthe

Onze tip!

Ontdek het mysterie van de hunebedden tussen 14-10 en 29-10

Duik in de mystieke wereld van de hunebedbouwers en doe mee aan één van de unieke activiteiten die we deze herfstvakantie organiseren. Een mysterieuze wandeltocht vol met lichtjes en spannende verhalen, een hunehigh-tea incl. concert, of bezoek het Hunebedcentrum bij nacht, waar fakkels je verwelkomen in oeroude tijden. Klik hier voor meer informatie.

 

Groningen

In Groningen is er genoeg te beleven! Naast het shoppen in de stad is Groningen bekend om haar rijke historie en vele bezienswaardigheden. Ook beschikt Groningen over een gevarieerde natuur en vinden er jaarlijks vele evenementen plaats. Kortom, genoeg te zien, doen en beleven voor ouders en kinderen! 

Onze tip!

Oktobermaand is Kindermaand in Groningen! Wil je gratis naar het museum, theater of iets anders? In oktober kun je met je (klein)kinderen op ontdekkingstocht langs musea en theaters, spannende speurtochten doen of workshops volgen. Er zijn zowel activiteiten voor binnen en buiten te vinden. Op de website vind je ook activiteiten in Drenthe, Friesland en Overijsel.

 

Friesland

Slow living: een ware kunst. Friezen kunnen dat. Friezen doen alles namelijk nét even anders. Net even wat relaxter, logischer en gemoedelijker. Wat eigenzinniger ook, en wat langzamer misschien, maar ook zeker wat vrijer! Ontdek Friesland Waterland, de Friese natuur, De Wadden en de Elf Steden met het hele gezin!

Onze tip!

Kameleon Terherne, daar komen de verhalen tot leven! Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken. Er is een heus mysterie gaande in Lenten en er schijnt een vreemd varken gesignaleerd te zijn...

Durf jij het aan?

Nog tot 29-10 geopend van 10.00 – 17.00 uur


Noord-Holland

De herfstvakantie vier je in de Kop. In welke periode je ook naar de Kop van Noord-Holland gaat, genieten staat centraal. Bekijk welke activiteiten er plaatsvinden en wat je allemaal kunt ondernemen. Ontdek de prachtige herfstkleuren in de natuur en trek erop uit. Lees alle tips en vier de herfstvakantie in de Kop!

Onze tip!

De zee leeft! Doe een ecotocht op de Waddenzee. Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water! De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, welke vanaf de dijk niet te zien zijn. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes. Voor alle leeftijden, duur 2 uur, kinderen tot 7 jaar 10 euro, volwassenen 12,50 euro incl. gratis kopje koffie en glaasje limonade.

  

Zuid-Holland

Zuid-Holland: stranden, grote steden en natuur en bomvol activiteiten! Vergeet in de herfstvakantie vooral niet naar een pretpark of de dierentuin te gaan.

Onze tips!

Duinrell

Eindeloos familieplezier voor jong en oud. In attractiepark Duinrell vind je meer dan 40 attracties. En, in Duinrell vind je het grootste indoor waterglijbanenparadijs van de Benelux. De 16 unieke glijbanen zijn bij elkaar maar liefst 1,3 kilometer lang! Leef je uit deze herfstvakantie.

Diergaarde Blijdorp

De Rotterdamse Diergaarde bestaat dit jaar 160 jaar! Daar zijn we trots op. Diergaarde Blijdorp is begonnen als hobby van twee spoorwegbeambten. Zij huurden in 1856 een spoortuintje in de Rotterdamse binnenstad om hun verzameling exotische vogels onder te brengen. Deze hobby groeide uit tot de oprichting ‘De Rotterdamsche Diergaarde’ in 1857. Inmiddels is Diergaarde Blijdorp op haar huidige locatie uitgegroeid tot een van Europa's mooiste dierentuinen. Vele generaties genoten in onze dierentuin van bijzondere ontmoetingen. Beleef het zelf deze herfst!

  

Utrecht

Utrecht met kinderen is altijd een goed idee. Voor kinderen is een bezoek aan Utrecht altijd een avontuur! Of je nu in de schoolvakantie of gewoon op een vrije middag naar de Domstad komt, er zijn altijd leuke dingen te doen. Zo heeft nijntje haar eigen museum en kom je het nieuwsgierige konijntje overal in de stad tegen. Op de stoplichten, in de etalages en bij haar eigen stukje Utrecht: het nijntje pleintje aan de rand van het centrum.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Wat dacht je van sterren kijken bij museum en sterrenwacht Sonnenborgh? Of wetenschappelijke proefjes doen in het Universiteitsmuseum? En rondom het Domplein worden elke dag spannende en interactieve speurtochten gehouden waarbij kinderen spelenderwijs de stad en haar geschiedenis kunnen leren kennen. Lees hier meer informatie.

Onze tip!

Kom in de herfstvakantie tussen 14-10 en 22-10 naar Sonnenborgh! Maak een ruimtereis in het planetarium. Leer alles over de zon. Doe de Mars Experience. En speur met eigen ogen de sterrenhemel af op een Kinderkijkavond.

 

Overijssel

Kidsproof buiten activiteiten ondernemen. Kom op trek je sportschoenen aan, leg je Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! Omdat we steeds minder tijd hebben, spelen kinderen minder buiten dan vroeger. Daar moeten we verandering in brengen want er is niets zo fijn als lekker actief bezig zijn in de natuur. In Twente zijn genoeg leuke buitenactiviteiten, alleen voor je kind of juist voor jullie samen. Bekijk onze tips van de leukste outdoor activiteiten in Twente.

Onze tip!

Het speelbospad krijgt kleintjes aan het wandelen. ‘Mamaaaaaaaaa!!!!!’, hoor je een driftige kleuter achter je schreeuwen. Hij is helemaal klaar met jouw leuke wandelroute. Hij verzet geen stap meer. Waarschijnlijk is dit herkenbaar voor iedereen met kleine kinderen. Jij wilt lekker wandelen, je kleuter absoluut niet. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, heeft daar iets geniaals voor bedacht: het speelbospad. Aan deze 2 kilometer lange route vind je leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Je loopt langs kuilen, geulen, bruggen en burchten. Er is ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. Gegarandeerd dat jouw kinderen hierdoor een stuk enthousiaster worden over wandelen. Lees hier meer infomatie.

 

Noord Brabant

De leuke uitjes voor kinderen in Brabant. Zoek je inspiratie voor een uitje in Brabant met het hele gezin? Dan ben je hier op de juiste plek. Of het nu gaat om een theatervoorstelling speciaal voor kinderen of de beste adresjes voor een heerlijke pannenkoek. Wist je dat Dierenrijk in Nuenen dé kinderdierentuin van Nederland is? En dat je in Brabant kunt slapen in een boomhut?

Onze tip!

Kom naar Speelbos De Heksenberg van Staatsbosbeheer voor een fijne middag buiten. In dit oude dennenbos waken wortelwakers en uilen over je. Dan kan jij intussen het klimtoestel beklimmen, door de heuvels rennen of hutten bouwen. Moegespeeld? Vertel elkaar verhaaltjes in de vertelhoek of kom lekker luieren in de duinen, met je blote voeten in het zand! Pas je wel op voor de heks?

 

Limburg


Liefde voor Kids: kinderuitjes in Limburg. Limburg is een ideale bestemming voor de hele familie met actie, avontuur en attracties. Een dagje erop uit met de kinderen is hier een feest. Er zijn activiteiten in overvloed. Dus kom plezier hebben met de kids in Limburg!

Onze tip!

Kindergrottentocht Maastricht . Speciaal voor kinderen van 4 t/m 7 jaar wordt de kindergrottentocht aangeboden. En dat betekent een avontuur door het donkere (en verkoelende) gangenstelsel van de grotten! De gids vertelt spannende verhalen en in het donker leer je te vertrouwen op al je zintuigen. Aan het einde van de tocht krijg je een leuke kleurplaat. Tip: neem je zaklamp mee!

 

Zeeland

Ga er op uit in Zeeland, er is zoveel te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar actie en spanning of gewoon op ‘t gemakje de omgeving wil verkennen. Je kunt hier alle kanten op, op het land of in het water. 

Onze tip!

De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. In en rond de Oosterschelde is er van alles te beleven. Zo kan je gaan strandjutten met een natuurgids of snorkelend de onderwaterwereld van dichtbij bekijken. Of spot bruinvissen! Op de activiteitenkaart bij marker: kinderen is vast ook iets spannend voor jou te beleven.   

 

Flevoland

Ga op safari door bossen, moerassen en weilanden. Beleef vroegere tijden op een voormalig eiland of UNESCO Werelderfgoed. En verbaas je over een explosie aan kunst en architectuur en waterrijke hotspots. Flevoland heeft het allemaal.

Ook voor kinderen is er in Flevoland van alles te doen. Ga op Jungle tocht in de Orchideeën Hoeve of kom heerlijk ravotten in het belevenissenbos in Lelystad, of Netl, de wildste tuin van Kraggenburg. Maar ook wanneer het weer wat minder is, is er in Flevoland voldoende te beleven. Bezoek musea zoals Nieuw Land Erfgoedcentrum, Bataviawerf of het Aviodrome. Lees hier meer.

Onze tip!

Aviodrome. Heb jij het in je om een astronaut te worden? Kom dan deze herfstvakantie naar Aviodrome! Kom alles te weten over de ruimtevaart tijdens de ruimtevaartweken en help onze ijverige douane en slaperige postkamermedewerker tijdens Schiphol op Hol.Daarnaast kan je deze herfst naar de nieuwe expositie: De Russische Vliegende Hollander. Ontdek het verhaal van een echte held.

 

Gelderland

Aan attracties geen gebrek in de Gelderse Streken! Of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in de Gelderse streken is er voor iedereen wat te beleven!

Onze tip!

De Spelerij/De Uitvinderij ‘de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland’. In het bos bij Dieren ligt de meest wonderlijke plek van Nederland: De Spelerij en Uitvinderij. In dit park kunnen kinderen de hele dag actief spelen en ontdekken. Maar ook voor volwassenen valt er heel wat te ontdekken. Het is een creatieve plek voor jong en oud.

De Spelerij is een werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De speelobjecten in het park zijn kunstwerken, gemaakt door eigenaar en kunstenaar Jos Spanbroek. De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden en vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap.

 

Shop nu snel verder naar onze UV- en regenkleding:

baby   meisjes   jongens   dames   heren

Hele fijne herfstvakantie gewenst van UV-Fashions!

herfst

Back to top