UV-Shirts voor Baby's

Shirts

Stel een Oplopende Directie in

Stel een Oplopende Directie in

Een UV-shirt, baby’s hebben er echt profijt van. Het is dan ook een populair product onder ouders van kleine kinderen. In de zomer, maar bijvoorbeeld ook in andere seizoenen tijdens zonvakanties in het buitenland is UV-kleding een must voor de allerkleinsten. Zo worden ze beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon, die met name de huid van kinderen snel kan beschadigen. Hieronder geven we graag uitleg hoe een UV-shirt voor baby’s dit kan voorkomen.

 

Waarom een UV-shirt bij baby’s?

Je vraagt je misschien af waar een UV-shirt bij baby’s voor nodig is. Lekker in het zonnetje is toch goed voor ze? Hoewel zonneschijn zeker bijdraagt aan de aanmaak van vitamine D, adviseert KWF Kankerbestrijding toch om baby’s tot 1 jaar helemaal uit de directe zon te houden. De jonge babyhuid is namelijk nog ontzettend gevoelig. Daarnaast vergroot een overmatige blootstelling aan UV-straling het risico op huidkanker op latere leeftijd. Je baby onbeschermd in de felle zon laten zitten is daarom uit den boze. Je moet hem of haar insmeren of beschermen met UV-kleding, zoals bijvoorbeeld een UV-shirt voor baby’s!

 

Een UV-shirt voor baby’s is eigenlijk de gemakkelijkste manier om jouw kleine te beschermen tegen de zon. Zo’n shirt houdt maar liefst 98% van alle UV-stralen tegen, zowel UVA-straling als UVB-straling. Alle huid die door een baby-UV-shirt bedekt is, hoeft bovendien niet meer ingesmeerd worden. De hele dag niet. Ook niet als het UV-shirt van de baby nat wordt. Het is dus slim om de outfit van je kindje aan te vullen met bijvoorbeeld een UV-zwembroek voor baby’s of een UV-zwemlegging voor baby’s.

 

Hoe werkt een baby-UV-shirt?

Het mooie aan een UV-shirt voor baby’s is dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt om de stof UV-beschermend te maken. Doordat het babyshirt op een speciale manier wordt gewoven biedt het een bescherming tegen UV die voor de meeste shirts gelijk staat aan een zonnebrandcrème met factor 50. Ter vergelijking: een gewoon wit shirt beschermt slechts met factor 10. Een UV-shirt voor een baby beschermt dus vijf keer zo goed.

 

Hoewel een UV-shirt voor baby’s een hoge dichtheid heeft, is het niet verstikkend voor de huid. Een combinatie van hoogwaardige nylon en elastane zorgt ervoor dat de stof goed ademt, snel droogt en isolerend werkt. Zo kun je jouw kindje met een gerust hard voor het water en op een warme dag aankleden met een UV-shirt voor baby’s.

 

Wanneer gebruik je een UV-shirt bij baby’s?

Een UV-shirt, baby’s kunnen er heerlijk mee in de zon zitten. Het is dan ook een perfect shirt voor zonnige zomerdagen, vooral als je een uitstapje maakt waarbij je relatief veel buiten bent. Maar ook voor zonvakanties is het een must-have voor je inpaklijstje, zeker als de zonkracht van je vakantieland nog een stukje hoger ligt. In de regel geldt hoe zuidelijker je komt, hoe meer UV-straling. Als je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Spanje of Italië is een UV-shirt bij baby’s dan ook echt aan te raden.

 

Een UV-shirt voor baby’s is ook perfect als jouw kindje van waterpret houdt. Of je nu naar het zwembad, strand of een meertje gaat, het shirt houdt jouw kind goed droog dankzij de sneldrogende stof. De meest baby-UV-shirts in onze webshop zijn ook geschikt als UV-zwemshirt voor baby’s. Kijk hiervoor op de productpagina. UV-shirts zijn belangrijk in het water, omdat het wateroppervlak een gedeelte van de UV-straling weerkaatst. Zo krijgt het huidje van jouw baby dus extra veel UV-stralen te voorduren. Ook zand weerkaatst deze stralen, dus als je naar het strand gaat is een UV-shirt voor je baby een echte must.