UV-safari zonnehoeden voor meisjes

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Safari hoeden voor kinderen

De safari hoed hoorde oorspronkelijk bij het militaire uniform en wordt het meest geassocieerd met het Britse leger. Deze hoeden boden bescherming tegen de felle zon. Ze werden voor het eerst gebruikt in de negentiende eeuw in Azië. De Britten droegen eerst witte hoeden, maar tijdens de Anglo-Zoeloe-oorlog van 1879 smeerden ze er thee op zodat ze minder opvielen. In de jaren dertig van de twintigste eeuw begonnen burgers met het dragen van safari hoeden, vaak tijdens safari’s in India of Afrika. Ze werden onderdeel van de ‘safari-stijl’. Tegenwoordig wordt de safari hoed niet alleen gebruikt om op avontuur te gaan in warme landen, maar ook tijdens het vissen, varen of tuinieren.

Welke safari hoed kopen?

Safari hoeden zorgen ervoor dat het gezicht, de schedel en de nek beschermd worden tegen de zon. Bovendien zorgen ze voor verkoeling. Hoe breder de rand, des te meer bescherming de hoed biedt. Met een safari hoed kan je kleintje veilig in de buitenlucht spelen. Ook is het handig om een hoed mee te nemen als je een dagje naar het strand gaat. Vaak hebben safarihoeden een verstelbare kinband zodat het hoofddeksel stevig vast blijft zitten. De safari hoeden van Emthunzini Hats bieden een bescherming van UPF50+ en zijn goedgekeurd door CANSA (Cancer Association of South Africa). Deze hoeden zijn gemaakt van sneldrogend microfiber en kreukvrij. Ze zijn bovendien gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Ideaal voor een dagje uit!

Online safari hoed kopen bij UV-Fashions

Bij UV-Fashions hebben we verschillende safari hoeden voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarnaast hebben we een breed assortiment aan andere hoofddeksels, zoals zonnehoeden, zonnepetten en zwemmutsen. Voor elke bestelling binnen Nederland geldt: voor 23.59 besteld, volgende werkdag in huis.