UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

Partnerships

Onze partners

UV-Fashions onderhoudt partnerships met verschillende partijen voor wie uv-bescherming en uv-beschermende kleding ook van groot belang zijn. Met elkaar zijn we nog beter in staat om de noodzaak van uv-bescherming en het verstandig met de zon om gaan uit te dragen. Op deze pagina lichten we enkele van onze partnerships uit. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over eventuele partnerships en/of samenwerkingen met UV-Fashions. Dit kan via info@uv-fashions.nl .


Reddingsbrigade Nederland

Logo Reddingsbrigade Nederland

Over Reddingsbrigade Nederland
De Reddingsbrigade is in 1917 opgericht en verenigt 154 reddingsbrigades met in totaal 22.000 leden. Haar opgeleide vrijwilligers zijn actief aan de kust, bij binnenwater en in zwembaden. De Reddingsbrigade zorgt voor meer veiligheid in, op en langs het water. Ze doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van het vele water dat in Nederland te vinden is. Voor de algemene veiligheid op het strand en in het water is het belangrijk dat je jezelf en je kinderen beschermt tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Het gebruik van zonnebrandcrème is de gangbaarste methode. Het is alleen wel zo dat je je regelmatig opnieuw moet insmeren en dat geen enkele crème volledig waterproof is. Bovendien is het lastig om elk plekje op het lichaam volledig te bedekken. Met UV-kleding beperk je die risico’s. UV-kleding zorgt voor een constante bescherming die vergelijkbaar is met een crème met SPF 50, zelfs in het zwembad of in de zee – in het water kun je ook verbranden. We adviseren daarom om niet alleen zonnebrandcrème te gebruiken, maar om ook UV-kleding te dragen. Zo ben je zo goed mogelijk beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon.

 
Reddingsbrigade Nederland en UV-Fashions
Wij van UV-Fashions vinden het belangrijk om bij te dragen aan de preventie van huidkanker en om mensen bewust te maken van de gevaren van UV-straling. Om de alertheid te vergroten en onze missie verder te verspreiden zijn we een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Reddingsbrigade. Om de Reddingsbrigade te steunen zullen we een cheque uitreiken en een kortingscode beschikbaar stellen voor de achterban van de Reddingsbrigade, zodat zij voordeliger UV-kleding kunnen kopen. Voor elke code die gebruikt wordt, wordt er 10 procent van de omzet gedoneerd aan de Reddingsbrigade. Samen met het Nederlandse kledingmerk Tricorp stellen we bovendien 30 UV-shirts ter beschikking aan de vrijwilligers van de Reddingsbrigade, zodat ook zij veilig hun werk kunnen doen. Wil je de Nederlandse Reddingsbrigade ook steunen? Klik hier voor meer informatie. Lees hier meer over onze samenwerking. Ook werken wij, via en met Reddingsbrigade Nederland samen met Happy Skinz. Happy Skinz faciliteert laagdrempelige oplossingen voor zonbescherming. Lees hier meer over de samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland, Happy Skinz en UV-Fashions.

Vitiligo.nl

Logo Vitiligo NL

Over Vitiligo.nl
Vitiligo.nl behartigt de belangen van vitiligopatiënten. De vereniging telt ongeveer 1350 leden. Sinds de oprichting in 1990 is het vergroten van kennis over vitiligo een belangrijke doelstelling. Dit doet de vereniging door informatie te geven via de verenigingswebsite, op ledendagen en in ledenmagazine Spotlight! Daarnaast vraagt Vitiligo.nl bij zorgverleners (dermatologen en behandelcentra) aandacht voor vitiligo. Het is van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan naar behandelmethoden. Daarom stimuleert Vitiligo.nl onderzoek. Bijvoorbeeld door de waardevolle ervaringen van leden met artsen en onderzoekers te delen. Ook lotgenotencontact is een belangrijke pijler van de vereniging. Op ledendagen en op de besloten Facebookpagina kunnen leden ervaringen met elkaar uitwisselen.
 
Wat is vitiligo?
Het is een chronische huidaandoening die in Nederland voorkomt bij ongeveer 240.000 mensen. Bij patiënten met deze aandoening verliest de huid pigment. De pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die de huidskleur bepaalt) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op hun huid of zelfs witte lokken in het haar. Vitiligo varieert in grootte en in vorm.

Vitiligo.nl en UV-Fashions
Op de plaats van vitiligovlekken ontbreekt het pigment (melanine). Pigment zorgt niet alleen voor de kleur van onze huid, maar beschermt de huid ook tegen de zon. In de zon verbranden vitiligovlekken door het ontbreken van het pigment, daardoor sneller dan de gepigmenteerde huid. Vermijd verbranding en smeer op tijd je vlekken zo goed mogelijk in met een hoge beschermingsfactor en/of draag UV-werende kleding. Klik hier om het standpunt van Vitiligo.nl te lezen. En lees ook vooral dit artikel over vitiligo en/in de zon. Artsen raden vitiligopatiënten af uitgebreid te zonnen. Vitiligovlekken kunnen door de zon gevoelig worden. Als de huid beschadigt door verbranding, kan dat leiden tot het ontstaan van meer vlekken. Je kunt je voorstellen wat voor rol uv-bescherming en uv-beschermende kleding kunnen spelen in dit verhaal. De leden van Vitiligo.nl ontvangen 15% korting op de uv-beschermende items die ze bij UV-Fashions aanschaffen. Lees hier meer.

CZ zorgverzekeraar

Logo CZ

Over CZ
De CZ Groep is een 100% zorgverzekeraar zonder winstoogmerk met meer dan 90 jaar ervaring. De CZ Groep staat voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen in Nederland.

CZ en UV-Fashions
CZ was de eerste Nederlandse zorgverzekeraar die actief bewustzijn creëerde over verantwoord zongedrag. Door het Klantvoordeel-programma van CZ kunnen verzekerden een kortingscode ontvangen bij UV-Fashions, waarmee ze 15% korting krijgen op hun aankopen van uv-beschermende kleding en accessoires. Inmiddels werken we al vier jaar samen met CZ, waarbij CZ als eerste Nederlandse zorgverzekeraar de lead nam in zonbescherming voor hun leden door samen te werken met UV-Fashions. CZ is slim en begrijpt dat voorkomen beter en goedkoper is dan genezen. Zie ook het UV-Fashions-klantvoordeel van de Politie Zorgpolis


Help Brandwonden Kids

Logo Help Brandwonden Kids

Over Help Brandwonden Kids
UV-Fashions draagt Help Brandwonden Kids vanzelfsprekend een warm hart toe. Help Brandwonden Kids raadt aan om kinderen goed te beschermen tegen de zon om huidbeschadiging en huidkanker te voorkomen. Ze adviseren ouders om kinderen altijd te voorzien van zonnebrandcrème en beschermende kleding wanneer ze buiten zijn. HBK ondersteunt in België kinderen met brandwonden en hun gezin financieel. HBK vergoedt o.a. (geheel of gedeeltelijk) de kosten voor:
 • psychologische ondersteuning
 • medicatie en verbanden
 • therapieën
 • drukpakken
 • kosten voor littekenverzorging
 • speelgoed
 • UV-beschermende (zwem)kleding
 • kosten voor rooming-in voor de ouders
 • ambulancevervoer gezinshulp. Zo vergoeden zij de aanschaf van uv-beschermende kleding van kinderen die met (ernstige) brandwonden en verbrandingen te maken hebben of hebben gehad.

UV-Fashions biedt leden van de Stichting Melanoom 15% korting op hun uv-beschermende online aankopen bij UV-Fashions. Zie bijvoorbeeld ook h

Help Brandwonden Kids en UV-Fashions

De littekens moeten beschermd worden tegen teveel zonlicht. Dit kan met uv-beschermende kleding. De uv-beschermende kleding die door (ex-)brandwondenpatiëntjes wordt aangeschaft bij UV-Fashions, vergoedt HBK.


KWF Kankerbestrijding

Over KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. (klik hier voor het standpunt van het KWF)

KWF Kankerbestrijding en UV-Fashions

In Nederland hebben we te maken met verschillende soorten kanker. Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Net als UV-Fashions zit ook KWF zich in om huidkanker te voorkomen door in te zetten op voorlichting en preventie. KWF Kankerbestrijding benadrukt ook het belang van het dragen van UV-kleding en de voordelen die UV-kleding heeft ten opzichte van 'normale' (dus niet UV-beschermende) kleding en zonnebrandcrème. Lees hier wat het KWF over het belang van UV-kleding vertelt, hoe je (je) kinderen beschermt tegen de gevaren van de zon en over het verband tussen zon en huidkanker. Op deze pagina kun je nog meer lezen over wat het KWF 'tegen de zon' doet.


Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Over het RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een kennis- en onderzoeksinstituut in Nederland, gericht op de bevordering van de volksgezondheid en een gezond en veilig leefmilieu. De kerntaken van het RIVM, die zowel in nationale als internationale context worden uitgevoerd, dienen als ondersteuning van het beleid van de Nederlandse overheid.

Het RIVM en UV-Fashions

Bij een hoge zonkracht verbrandt de huid sneller. Om dat te voorkomen is goede bescherming belangrijk. Om te weten wanneer dit nodig is meet het RIVM meet elke 12 minuten de actuele zonkracht in Nederland en zet deze op zijn website. Het RIVM trekt ook voor VWS het kennisplatform Zonkrachtactieplatform (ZAP) en maakt onderdeel uit van de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland. (Lees hier meer over het Zonkrachtactieplatform en de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland). Beide consortia willen het aantal nieuwe patiënten met huidkanker door UV (ultraviolet)-straling verminderen. Het Zonkrachtactieplatform zet zich 100% in voor juiste voorlichting. Door kennis uit te wisselen en te bundelen zorgen de aangesloten partijen ervoor dat hun inzichten actueel zijn en ze met 1 mond spreken. De partners in het Zonkrachtactieplatform stemmen de aanpak voor huidkankerpreventie op elkaar af. Net als het ZAP maakt UV-Fashions zich hard om Nederlanders te informeren over de risico’s die de zon met zich mee brengt en over een verantwoorde manier om met zon om te gaan. UV-Fashions houdt om deze reden contact met ZAP-coördinator dr Arjan van Dijk van het RIVM. Als expert brengen wij kennis in bij het ZAP op het gebied van de UV-werende kleding. We bespreken ook het Nationale Zonrapport dat UV-Fashions jaarlijks lanceert. Dit is een onafhankelijk onderzoek naar hoe de Nederlander zich beschermt tegen de UV-straling van de zon, met de actuele stand van zaken over kennis, gedrag en perceptie. Verder neemt UV-Fashions als zakelijke partij deel aan de inhoudelijke workshops van het ZAP, zodat ook wij bij de tijd blijven.


Stichting Melanoom

Over Stichting Melanoom

Stichting Melanoom heeft als missie voorlichting en informatie bieden, belangen behartigen van (oog)melanoompatiënten en lotgenotencontact mogelijk maken. Stichting Melanoom wordt bijgestaan door een Raad van Advies, dit zijn specialisten uit het werkveld. Stichting Melanoom benadrukt het belang van zonbescherming en het vermijden van overmatige blootstelling aan Uv-stralen om het risico op huidkanker te verminderen. Ze adviseren om zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor, beschermende kleding te dragen en de schaduw op te zoeken tijdens de heetste uren van de dag. Stichting Melanoom benadrukt ook het belang van regelmatige controle van de huid op verdachte plekjes.

Stichting Melanoom en UV-Fashions

UV-Fashions biedt leden van de Stichting Melanoom een korting van 15% op hun online aankopen van uv-beschermende kleding. Zie ook deze actie. Stichting Melanoom heeft een speciale plek in ons hart. Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat UV-Fashions er niet was geweest zonder melanoom. UV-Fashions is opgericht door Jan Willem van der Sterre, nadat zijn vader was overleden aan melanoom. Kort daarna kreeg een zus van  Jan Willem haar eerste kindje en vanaf dat moment besloot hij zich toe te leggen op het vergroten van de bewustwording over UV-gerelateerde zaken en het bijdragen aan zonpreventie. Dit om Inmiddels werkt hij samen met het team van UV-Fashions om deze missie door heel Europa te verspreiden.


SkinVision

Over SkinVision

Is het plekje op uw huid verdacht of gewoon een moedervlek? Met de SkinVision-app controleert de gebruiker makkelijk en snel moedervlekken en andere 'verdachte plekjes' op de huid. Beoordeelt de app het plekje als hoog risico? Dan krijgt u het advies om naar uw arts te gaan. SkinVision is een gereguleerde medische dienst die de controle over uw huid gezondheid naar een nieuw niveau tilt. Het vergroot uw vermogen om uw huid zelf te onderzoeken en verhoogt uw kennis wanneer te handelen, hoe en waarom. SkinVision is ontworpen om een nauwkeurige en tijdige opsporing van huidkanker te bieden, samen met betrouwbare gepersonaliseerde huid gezondheidsadviezen en aanbevelingen voor gezondheidspaden. Centraal in de dienst staat de SkinVision-app, een gereguleerd medisch apparaat dat AI-technologie samenvoegt met de expertise van huid gezondheidsdeskundigen en dermatologen. SkinVision is een dienst bij uitstek, of u nu uw meest directe zorgen wilt aanpakken, wilt weten welke stappen u vervolgens moet ondernemen, inzicht wilt krijgen in het risicoprofiel van uw huid en het meest intelligente huid gezondheid regime wilt invoeren dat past bij uw seizoensritme.

SkinVision en UV-Fashions

UV-Fashions biedt SkinVision-gebruikers 15% korting op hun uv-beschermende aankopen bij UV-Fashions. SkinVision benadrukt het belang van zonbescherming als preventieve maatregel tegen huidkanker en biedt tips en advies over hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de schadelijke effecten van Uv-stralen. SkinVision raadt aan om altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken en om directe blootstelling aan de zon te vermijden tijdens piekuren. SkinVision en UV-Fashions slaan vanwege de overeenkomsten en gedeelde waarden en opvatting over veilig zonnen graag de handen ineen. Lees ook dit persbericht


Nederlandse Brandwonden Stichting

Over de Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. De Nederlandse Brandwonden Stichting financiert onderzoek en doet er alles aan om brandwonden te voorkomen. Daarom werkt de Nederlandse Brandwonden Stichtingen actief aan preventie, zodat minder mensen brandwonden oplopen. Ook staat de stichting brandwondenpatiënten bij: vlak na het ongeval en daarna. De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich in voor de preventie en behandeling van brandwonden. Ze erkennen het belang van zonbescherming als een preventieve maatregel tegen huidkanker en benadrukken dat overmatige blootstelling aan Uv-stralen ook kan leiden tot verbranding van de huid. Ze adviseren om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor en om de zon tijdens piekuren te vermijden. Daarnaast benadrukken ze het belang van het dragen van beschermende kleding en het vermijden van zonnebanken.

De Nederlandse Brandwonden Stichting en UV-Fashions

Uv-straling is schadelijk voor de huid en zelfs extra schadelijk voor kwetsbare littekens. Een littekeken verbrand sneller dan 'normale' huid, heeft een grote kans om huidkanker te ontwikkelen en kan permanent verkleuren. Voor littekens geldt dat hoe verser ze zijn, hoe meer kwetsbaar de huid is. Bij de Nederlandse Brandwonden Stichting ligt uv-beschermende kleding klaar om uit te proberen. Ook zijn er couponboekjes ter beschikking gesteld waarmee men 15% korting kan ontvangen op online aankopen bij UV-Fashions. Dit om brandwondenslachtoffers en hun littekens zo goed mogelijk te beschermen en om hen vrijheid te bieden op het moment dat buiten de zon schijnt.

 

 


NVLE

Over de NVLE

De NVLE is een landelijke vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD. De NVLE is opgericht in 1980 en telt ca 2300 leden. De NVLE richt zich op mensen met auto-immuunziekten. Aangezien veel auto-immuunziekten gepaard gaan met een verhoogd risico op huidkanker, is het belangrijk dat mensen met deze aandoeningen zich bewust zijn van de gevaren van Uv-stralen en zichzelf goed beschermen tegen de zon.

Doelstellingen van de NVLE:

   • Informatievoorziening en voorlichting over NVLE- aandoeningen
   • Betrokkenheid bij onderzoek door patiëntenparticipatie

   • Meer bekendheid creëren voor de NVLE-ziektebeelden

   • Bevorderen van en gelegenheid bieden tot lotgenotencontact

   • Belangenbehartiging van alle leden

NVLE en UV-Fashions

NVLE-leden ontvangen 15% korting ontvangen op hun uv-beschermende online aankopen bij UV-Fashions


Terug naar boven