UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.
Sluiten
Sluiten

Zwemluiers

1-16van27producten

Pagina
per pagina

1-16van27producten

Pagina
per pagina

Zwemluiers zijn een echte uitkomst als je gaat zwemmen met je kleine. Bij baby's en peuters gebeurt er natuurlijk nog wel eens een ongelukje in het water. Met een wasbare zwemluier is dat gelukkig snel verholpen!

Hoe werken zwemluiers die wasbaar zijn?

Zwemluiers werken vrij eenvoudig. Als jouw baby tijdens het zwemmen of pootjebaden heeft gepoept, voorkomt de wasbare zwemluier dat de ontlasting in het water terechtkomt. Je neemt je kleine mee naar de verschoonruimte of het toilet, leegt de luier in de wc en spoelt hem vervolgens goed schoon onder de kraan. Doe de zwemluier weer aan en jouw baby is klaar om terug het water in te gaan!

Zwemluiers houden daarentegen niet goed urine tegen. Wasbare zwemluiers zoals degenen die wij verkopen bevatten wel een plastic laagje, waardoor het eerste beetje plas wel wordt tegengehouden. (Dit in tegenstelling tot wegwerpexemplaren, die vrijwel niets tegenhouden.) Vooral als de zwemluier goed op de beentjes aansluit is dit het geval. Maar met al dat gespetter en gespeel in het water bieden ook wasbare luiers helaas geen 100% garantie dat de urine niet in het water terecht komt. Je kunt dus vooral de grote boodschap tegenhouden met zwemluiers.

 

Wasbare zwemluiers vs. wegwerpzwemluiers

Wasbare zwemluiers hebben een aantal voordelen t.o.v. de wegwerpvariant. Zo zijn ze erg handig voor mee op vakantie: je hoeft geen bergen wegwerpluiers in te pakken. En het zou natuurlijk zonde zijn als je op je vakantiebestemming aankomt, om er vervolgens achter te komen dat ze daar geen zwemluiers verkopen!

Daarnaast zijn zwemluiers die wasbaar zijn ook een verantwoorde keuze. In plaats van telkens een luier weg te gooien, gebruik je keer op keer dezelfde zwemluier. Dit bespaart veel grondstoffen en is bovendien ook nog eens fijn voor je portemonnee. Omdat de zwemluier wasbaar is, krijg je deze gewoon goed schoon in de wasmachine. Een wasbare zwemluier is dus zowel milieuvriendelijker als goedkoper! 

Ook als het gaat om urine tegenhouden zit er een verschil tussen wasbare zwemluiers en wegwerpzwemluiers, hoewel dat verschil klein is. Bij een zwemluier die wasbaar is, zit er een plastic laagje aan de binnenkant. Dit laagje houdt wel een beetje plas tegen, maar niet veel en is ook geen garantie aangezien jouw kleine natuurlijk veel beweegt. Wegwerpzwemluiers houden echter vrijwel geen plas tegen. Je zou een wasbare zwemluier bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken als je probeert jouw peuter zindelijk te laten worden.

Zwemluiers online kopen

Zwemluiers online kopen is snel en gemakkelijk. Maar misschien maak je je wel zorgen dat de maat die je bestelt niet goed past. Gelukkig kun je bij UV-Fashions de wasbare zwemluier gratis omruilen voor een grotere of kleinere maat. Natuurlijk moet je de zwemluier wel schoon retour sturen, maar als je hem even ‘schoon’ past is dat geen probleem.

Daarnaast kun je wasbare zwemluiers ook erg leuk combineren met bijvoorbeeld een UV-zwemshirt voor baby’s of met Puddle Jumper-zwembandjes. Kijk dus zeker eens verder in ons assortiment! Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen over zwemluiers!

Back to top