UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

UV-Fashions & CZ zetten in op bewustwording

CZ en UV-Fashions samen tegen huidkanker
CZ en UV-Fashions zetten met elkaar in op het creëren van bewustzijn over slim en verstandig zongedrag, en de risico’s die een teveel aan schadelijke uv-straling met zich mee kan brengen. Dit kan namelijk (op latere leeftijd) leiden tot huidkanker.

Huidkanker en zorg
Huidkanker is de vorm van kanker die jaarlijks het snelst stijgt. Met andere worden: er is geen andere kankersoort waar jaarlijks meer mensen mee te maken krijgen. Daarnaast is huidkanker de meest voorkomende kankersoort. In 2019 steeg het aantal huidkankerpatiënten met meer dan 70 duizend personen. Eén op de vijf personen krijgt in zijn of haar leven de diagnose huidkanker te horen, wat neerkomt op 20 procent! Ondertussen kruipt dit cijfer gestaag verder naar ‘een op de vier’, wat 25% procent van de bevolking inhoudt. Dit leidt tot veel druk op de ziekenhuizen en behandelaars, en gaat logischerwijs ook gepaard met torenhoge zorgkosten. Deze bedragen op dit moment bijna 169 miljoen euro per jaar.

Voorlichting en tijdige detectie
UV-Fashions spant zich inmiddels al een jaar of tien in om bewustwording te creëren omtrent verstandig zongedrag en de gevaren van uv-straling. Voorlichting is essentieel in de strijd tegen huidkanker. Het maakt dat mensen hun gedrag in de zon aanpassen waardoor er minder zonneschade optreedt. Dit zorgt ervoor dat de risico’s op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd ook afnemen. Daarnaast zorgt juiste voorlichting ervoor dat mensen alerter zijn op huidafwijkingen en veranderingen waardoor zij zich eerder later controleren door hun (huis)arts. Tijdige detectie is ontzettend belangrijk. Huidkanker is namelijk relatief goed te behandelen op voorwaarde dat je er op tijd bij bent. Hoe eerder huidkanker wordt gediagnosticeerd, des te beter de vooruitzichten op een goed en volledig herstel zijn.

Huidkanker en zon
Bijna altijd ontstaat huidkanker door in het verleden te veel en te vaak onbeschermd bloot gesteld te zijn aan UVA- en UVB-straling. Dit is ontzettend zuur, omdat met preventief handelen veel ellende voorkomen had kunnen worden. Je kunt jezelf beschermen door de door UV-Fashions geïntroduceerde ‘Australische methode’ te hanteren. Deze manier van beschermen gaat als volgt:

  • Draag uv-beschermende kleding met UPF50+. Uv-kleding biedt een constante/doorlopende bescherming tegen de zon. Zonnebrandcrème daarentegen verliest letterlijk elke seconde iets van zijn werking. Natuurlijk is ‘iets beter dan niets’ maar wil je zeker zijn van doorlopende en maximale bescherming trek dan uv-kleding aan.
  • Smeer de onbedekte lichaamsdelen minstens elke 2 uur in met een zonnebrandcrème die een minimale beschermingsfactor biedt van 30. Maar het liefst hoger. Een hogere factor zorgt er daarnaast niet voor dat je langer in de zon kunt blijven. Een zonnebrandcrème met een hoge factor, houdt wel een hoger percentage uv-straling tegen.
  • Mijd de zon tussen ongeveer tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de zon het felst en de zonkracht het hoogst.
  • Ga nooit onder de zonnebank!

15% korting voor CZ-verzekerden
Alle klanten van CZ ontvangen 15% korting op het hele assortiment van UV-Fashions, m.u.v. lopende acties en kortingen. Deze 15% korting ontvangen zij door hier de kortingscode aan te vragen. De code wordt ingevoerd bij het afrekenen van de producten op UV-Fashions.nl. Deze actie loopt tot en met 31 december 2020.

                                                                                                                      

 

                                                                                                                           CZ logo

Terug naar boven