UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.
Sluiten
Sluiten

UV-Shirts

1-16van321producten

Pagina
per pagina
  1. Coolibar---UV-Shirt-voor-baby's---Longsleeve---LumaLeo---Grijs
    Coolibar - UV Shirt voor baby's - Longsleeve - LumaLeo - Grijs
    Vanaf 44,99

1-16van321producten

Pagina
per pagina

Wat is een UV-shirt?

Een UV-werend shirt houdt UVA- en UVB-straling tegen. Deze soorten straling die afkomstig zijn van de zon kunnen de huid verbranden en daarmee beschadigen. Als je je niet goed weert tegen de zon vergroot je de kans op huidkanker. Het is al helemaal belangrijk om de jonge huid te beschermen tegen verbranding, aangezien deze extra gevoelig is voor verbranding door de zon. Op de plekken waar de stof van het UV-shirt de huid bedekt, wordt het grootste gedeelte van de UV-straling geblokkeerd en bereikt deze de huid niet. Er zijn verschillende beschermingsfactoren binnen de UV-kleding. Bij UV-Fashions hebben wij voornamelijk UPF 50+ in ons assortiment. Dit houdt in dat maar liefst 98 procent van de UV-straling wordt tegengehouden.

Wat maakt een UV-shirt beschermend?

Er zijn verschillende manieren om een UV-shirt UV-werend te maken. Bij onze shirts gebeurt dit voornamelijk doordat er een bepaalde weeftechniek is gebruikt bij het vervaardigen van de stoffen. Dit zorgt ervoor dat UV-straling wordt tegengehouden.

Is het beter om zonnebrand te smeren of een UV-shirt te dragen?

Een UV-shirt is supergemakkelijk, want het draagt licht en koel op de huid en op de plekken die het UV-shirt bedekt, hoef je de huid niet meer in te smeren. Een UV-shirt beschermt de door de stof bedekte huid gedurende de gehele dag. Dat scheelt een hoop gedoe met zonnebrandcrème en het creëert een hoop meer kofferruimte, want je hoeft minder flessen zonnebrand mee te slepen. Maar het allerbeste is natuurlijk een combinatie van beiden. Draag dus UV-kleding en smeer de onbedekte delen huid iedere twee uur in met zonnebrandcrème. Vergeet ook niet een UV-hoedje aan te schaffen. Het hoofd dient ook beschermd te worden tegen de zon, want verbranding van de hoofdhuid is erg ongezond en bovendien heb je anders kans op een zonnesteek.

Waar is het handig om een UV-shirt te dragen?

Overal eigenlijk. Maar vooral als je buiten bent en al helemaal als het zonnetje schijnt. Verbranding ligt altijd op de loer.

Beschermt een UV-shirt beter dan een gewoon shirt?

Ja! Een gewoon UV-shirt heeft doorgaans slechts een beschermingsfactor van UPF 15, terwijl een UV-shirt met UPF 50+ maar liefst 98 procent van de UV-straling tegenhoudt. Geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan eens de UV-shirts voor meisjes, de UV-shirts voor jongens, de UV-shirts voor dames en de UV-shirts voor heren.Als je bij UV-Fashions voor 23.59 uur bestelt, dan ontvang je jouw bestelling al de volgende werkdag!

Terug naar boven