UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

Materiaal & Onderhoud

Wat is nu precies het verschil tussen UV kleding en normale kleding?

Het verschil

We nemen een T-shirt als voorbeeld. Een normaal T-shirt is vaak gemaakt van katoen en luchtig geweven. Wanneer je deze tegen het licht houdt, kan je er enigszins doorheen kijken. Een gemiddeld kledingstuk dat niet UV werend is heeft een beschermingsfactor van UPF 7+ waar UV kleding een beschermingsfactor van UPF 50+ (98%) biedt. Een UV T-shirt is gemaakt van zachte kunstvezels en geweven met een extreme weefdichtheid, waardoor er letterlijk geen zonnestraal doorheen komt. Dat geeft UV kleding de hoge beschermende factor, die in normale kleding ontbreekt. Daarnaast is UV kleding zo ontwikkeld en geweven, dat het materiaal rekbaar, vocht absorberend, vocht regulerend, ademd en sneldrogend is. Ideale eigenschappen voor zwemkleding of zomerkleding. Het KWF staat net als hun buitenlandse collega's ook volledig achter het nut van UV-beschermende kleding, lees hier.

Onderhoud

UV (zwem)kleding is geschikt voor zoet, zout en chloorhoudend water. Na een dagje zwemmen, adviseren we om de badkleding uit te spoelen met lauw water en aan de lucht te laten drogen. De kunstvezels van UV-kleding zijn met een hoge dichtheid gewoven, waardoor ze amper kreuken, niet krimpen en onbeperkt wasbaar zijn. Door de dichtheid van de stof kan het moeilijker zijn om vuil of zand eruit te wassen, waardoor soms vlekken kunnen blijven bestaan. Het advies is om de kleding op een fijn wasprogramma en niet warmer dan 30 graden te wassen. De UV-kleding is niet geschikt voor de droger of om gestreken te worden. Laten drogen aan de lucht is de beste optie.

Terug naar boven