Zwemhulpmiddelen voor kinderen
Inleiding
Niets is zo lekker voor jouw kleine om heerlijk in het water te dobberen en te spelen. Maar als jouw kind nog niet goed kan zwemmen, wil je natuurlijk wel de zekerheid hebben dat je kind veilig te water kan gaan. Om kinderen veilig te laten zwemmen, zijn er ontzettend veel zwembandjes en zwemvestjes op de markt gebracht. Maar hoe zorg je ervoor dat bij jouw kleine niet per ongeluk de zwembandjes afglijden of dat je kind het zwemvestje zelf uittrekt? De Puddle Jumper is daarom hét zwemmiddel voor jouw peuter of kleuter. Met de Puddle Jumper heeft jouw kind urenlang speelplezier in het water en op de kant, zonder dat jij je als ouder zorgen hoeft te maken over zijn of haar veiligheid. Op die manier wordt een dagje erop uit voor iedereen een ontspannen en plezierig uitje.
Inhoudsopgave
- De Sevylor Puddle Jumper
- Veilig te water
- Hoe werkt de Puddle Jumper
- Zwembandjes en overige zwemhulpmiddelen
- Andere zwemhulpmiddelen
- De Puddle Jumper - het veilige alternatief van het zwembandje
- Zwembandje of zwemvest?
- Is de Puddle Jumper geschikt voor baby’s?
- De hipste Puddle Jumpers van dit moment
- Het reddingsvest
- Over UV-Fashions
De Puddle Jumper. Deze verstelbare zwembandjes zijn razend populair geworden in Nederland. Geen wonder, want deze zwembandjes met buikband hoef je niet meer zelf op te blazen. Je klikt, met een kliksluiting achter op het zwembandje, eenvoudig de buikband vast. Dat betekent dus dat het minder tijd kost om het zwembandje bij jouw kind aan te trekken. Zo zorg je ervoor dat jouw kind meer tijd heeft om van het water te genieten. In dit artikel van UV-Fashions lees je meer over het merk dat deze geweldige zwembandjes heeft ontworpen, hoe de Puddle Jumper in zijn werking gaat, welke Puddle Jumpers op dit moment hip zijn en wat het nut is van een reddingsvest voor kinderen.
Sevylor heeft de Puddle Jumper ontworpen en in Nederland op de markt gebracht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van handige producten, voorzien van hoge kwaliteit, waarmee jouw kind veilig in het water kan spelen. Ook op het gebied van drijfhulpmiddelen is het bedrijf van Sevylor zeer bekwaam. Om die reden is de Puddle Jumper een groot succes onder Nederlandse ouders. Het praktische ontwerp maakt gebruik van een speciaal schuimmateriaal om peuters en kleine kinderen veilig in het water te laten drijven. Omdat er niet enkel zwembandjes om de armen zitten, maar er ook een buikband om de borstkas heen gaat, biedt de Sevylor Puddle Jumper veel stabiliteit in het water. De Puddle Jumper is het ideale voorwerp om jouw kind te ondersteunen zodra het het water nog moet ontdekken.
Met de Sevylor Puddle Jumper hoef je niet meer moeilijk te doen om het zwembadje op te blazen. Jouw kind hoeft enkel de armpjes door de zwembandjes te steken en klaar is kees! </p<
Wat is er nou fijner dan met een strakblauwe lucht en een heerlijk warm zonnetje een boottocht te maken of een dag naar het strand te vertrekken? Dat klinkt als muziek in de oren, maar je wilt natuurlijk wel de zekerheid dat jouw kind veilig in het water kan spelen. Trek je je kind zwembandjes aan of is een reddingsvest misschien wel een beter alternatief? Wij vertellen je graag hoe je jouw kind veiligheid biedt in de buurt van het water. Regel nummer 1 is altijd: laat je kind nooit alleen als er water in de buurt is. Zwemveiligheid is ontzettend belangrijk. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je in staat bent om in het water te overleven en jezelf op een veilige manier door het water te bewegen. Want zodra jij de nodige kennis hebt om veilig te kunnen zwemmen, ben je ook in staat om tijdens gevaarlijke situaties in te kunnen grijpen. Zeker als je zelf nog jonge kinderen hebt. Want zelfs als je kind een zwemdiploma heeft, kun je je kind tot de leeftijd van 6 Ã 7 jaar niet zelfstandig, zonder begeleiding, laten zwemmen. Het is dus erg belangrijk dat je in de buurt blijft. Ben je met meerdere volwassen op pad? Dan kun je natuurlijk gezamenlijk afstemmen wie de kinderen in de gaten houdt. Zorg dat er altijd minimaal een persoon de verantwoordelijkheid heeft.
Wil je graag samen met je kinderen, familie en vrienden genieten van een dagje waterpret? Dan is de Puddle Jumper dé oplossing. De Puddle Jumper is de unieke combinatie tussen een zwemvest en de welbekende zwembandjes. Alleen is de Puddle Jumper voorzien van een sluiting op de rug. Deze sluiting zorgt ervoor dat jouw kind de Puddle Jumper niet zomaar uit kan trekken. En dat kan iedere ouder net even wat meer rust bieden.
De Puddle Jumper is erg gemakkelijk aan te trekken. De armen van het kind steek je door de zwembandjes waardoor het zwemvest direct op de goede plek vast zit. Met de verstelbare gesp kun je aan de achterzijde de Puddle Jumper vastmaken. Hierdoor weet je zeker dat het zwemvest goed blijft zitten. De Puddle Jumper is niet gemaakt van opblaasbaar materiaal waardoor ze niet lek kunnen raken. Het duurzame en zachte materiaal waar de Puddle Jumper van is gemaakt, zorgt ervoor dat het comfortabel zit en niet knelt. Op die manier heeft jouw kind alle bewegingsvrijheid die tijdens het spelen zo prettig is. De Puddle Jumpers zijn geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kilo.
Er zijn allerlei soorten zwemhulpmiddelen te koop. Van zwembandjes tot kurkjes en reddingsvesten. Ga je een dagje zwemmen met de kinderen? Dan kun je het beste kiezen voor zwembandjes. Zorg er wel voor dat er een veiligheidsventiel en meerdere luchtkamers aanwezig zijn. Indien er dan een lek in komt, blijft er alsnog voldoende drijfvermogen over. De zwembandjes plaats je over de bovenarmen van de kinderen. En omdat de zwembandjes hoog zitten, is het voor jouw kind erg makkelijk om zelf het hoofd boven water te houden. Let wel op, want zwembandjes zijn geen reddingsmiddel. Helaas komt het ook voor dat kinderen met zwembandjes, kunnen verdrinken in het water.
Zoals hierboven genoemd werd, zijn er naast zwembandjes nog meer soorten zwemhulpmiddelen. Kurken worden meestal tijdens zwemles gebruikt, maar voor recreatief zwemmen is deze vorm minder geschikt. De kurk zit namelijk om de middel van het kind en dit kan voor meer gevaar zorgen dan de zwembandjes. Ook een zwemband is geen geschikt middel om mee te gaan zwemmen. Het wordt voornamelijk gezien als speelgoed en niet als zwemhulpmiddel. Wilt je kind toch graag zwemmen met een zwembad? Blijf dan altijd in de buurt! Een kind kan ondersteboven in het water terechtkomen en vervolgens moeilijk zelfstandig overeind komen.
Veel zwemhulpmiddelen kampen met hetzelfde probleem: de veiligheid. Helaas zijn niet alle producten die op de markt zijn uitgebracht veilig genoeg om je kind zelfstandig mee te laten spelen. Denk aan zwembandjes die lek gaan of waarvan er een kwijt raakt waardoor de set niet meer compleet is. Of opblaasbare zwembandjes die te groot of te klein zijn. Of misschien wel het ergste: zwembandjes die kinderen zelf af kunnen doen. En dat komt helaas nog wel eens voor. Zwemmen met hulpmiddelen is misschien niet het fijnst, maar wel het veiligst. Natuurlijk houd je altijd je kinderen in de gaten, maar op dat ene moment dat jouw aandacht net door iets anders wordt getrokken kan er helaas een nare situatie ontstaan waardoor dat ene dagje strand eindigt in een groot drama. En om die reden biedt de Puddle Jumper hét veilige alternatief.
Wil je echt op safe spelen, is het altijd verstandig om te kiezen voor een reddingsvest. Zeker als je gaat varen wil je dat jouw kind een goed passend reddingsvest draagt. Het liefst met een kraag rond de nek. Mocht het voorkomen dat het kind in het water valt, zorgt het vest er voor dat hij of zij vanzelf weer op de rug draait. Op die manier worden de neus en mond altijd boven water gehouden.
Een zwemvest is weer net even iets anders dan een reddingsvest. Met een zwemvest draait het kind niet op de rug. Een zwemvest is eigenlijk alleen geschikt als het kind al kan zwemmen en ergens gaat spelen waar er snel hulp aanwezig kan zijn. Zorg dus dat je altijd goed voorbereid op pad gaat en stel jezelf de vraag welk zwemhulpmiddel bij welke activiteit past.
Je vraagt je je misschien af of de Puddle Jumper ook voor baby’s geschikt is. In principe kan een baby de Puddle Jumper gewoon dragen, maar het hangt wel af van het gewicht van jouw baby en hoe groot hij of zij is. Sevylor stelt dat de Puddle Jumper geschikt is voor kinderen met een gewicht van 15 tot 30 kilo. Dit gewicht hebben voornamelijk peuters en jonge kinderen. Indien de Puddle Jumper goed past bij jouw baby van 15 kilo of meer, is het natuurlijk gewoon mogelijk om bij hem of haar aan te trekken. Heb je een Puddle Jumper bij UV-Fashions besteld maar past het zwemvestje toch niet goed? Dan kan je de Puddle Jumper gratis omruilen voor bijvoorbeeld een drijfpakje voor baby’s, waarbij je alleen de meerkosten voor het alternatieve product hoeft te betalen indien dit duurder is. Mocht je vragen hebben over het omruilen, raden we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Die helpen je graag verder met het omruilen van jouw aangekochte Puddle Jumper.
De super schattige Puddle Jumper is speciaal ontworpen om kinderen lekker vrij te kunnen laten spelen, zonder dat jij je als ouder zorgen hoeft te maken over hun veiligheid. De stabiele zwembandjes met buikband zorgen ervoor dat jouw kind veilig en ongestoord kan zwemmen. Het product is stevig in elkaar gezet en voorzien van materiaal met een extra lange levensduur. Zo kan jouw kind volop genieten van het water. Elke keer weer.
De Puddle Jumper is verkrijgbaar in enkele vrolijke en kleurrijke uitvoeringen. Zo zit er voor ieder kindje wel een leuk exemplaar tussen. De volgende hippe Puddle Jumpers hebben we bij UV-Fashions in het assortiment zitten:
- Puddle Jumper oranje sinaasappel
- Puddle Jumper gele eend
- Puddle Jumper blauwgroene schildpad
- Puddle Jumper rode watermeloen
- Puddle Jumper roze dolfijn
De Puddle Jumper van Sevylor is dus in vele vrolijke kleuren verkrijgbaar, ieder met een eigen afbeelding. Mocht je meerdere kinderen hebben, is het aan te raden om te kiezen voor een uniseks uitvoering. Zodra de kinderen groter worden kun je het zwembandje eenvoudig verschuiven, zonder een nieuw exemplaar aan te schaffen. Let er wel op dat de Puddle Jumper een levensduur van ongeveer vijf jaar heeft. Na die vijf jaar wordt het aangeraden om de Puddle Jumper te vervangen voor een nieuwe.
Alhoewel het reddingsvest net even iets anders is dan de Puddle Jumper voor kinderen, is het verstandig om goed op de hoogte te blijven van de verschillende opties die worden aangeboden. Om die reden hebben hebben we de belangrijkste vragen beantwoord, zodat je ten allen tijden weet hoe belangrijk zwemhulpmiddelen zijn.
Wat is de functie van een reddingsvest?
Een reddingsvest is een reddingsmiddel dat ervoor zorgt dat een persoon die in het water belandt veilig terechtkomt en drijvend gehouden kan worden op de rug. Dit zorgt ervoor dat het gezicht boven water wordt gehouden. Ook als de persoon buiten bewustzijn is of raakt, wordt de houding gecorrigeerd. Op die manier wordt de drenkeling gered van eventuele verdrinking.
Waarom is een zwemvest geen reddingsmiddel?
Een zwemvest is een veel beperkter reddingsmiddel dan een reddingsvest. Een zwemvest heeft een veel lager drijfvermogen en corrigeert bovendien de houding niet voldoende. Dat betekent dus dat een drenkeling met enkel een zwemvest aan, alsnog kan verdrinken. Kies dus altijd op voorhand welk reddingsmiddel voor welke activiteit is geschikt.
Hoe ziet een goed werkend reddingsvest eruit?
Om te kunnen spreken over een goed werkend reddingsvest, moet het vest aan een aantal normen en testen voldoen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende type reddingsvesten op de markt zijn uitgebracht. Zo bestaan er lichtere reddingsvesten, bijvoorbeeld voor mensen die recreatieve kleding dragen. En zwaardere reddingsvesten, bijvoorbeeld voor mensen die wat zwaardere, waterdichte kleding dragen. Het is dus belangrijk om een reddingsvest te kiezen dat volledig aangepast is aan de activiteit waarvoor je het vest wilt gaan gebruiken. In principe is het uitgangspunt van ieder reddingsvest hetzelfde: het moet voorzien zijn van een felle, opvallende kleur en afgemaakt zijn met reflecterende strepen. Daarnaast zijn vrijwel alle reddingsvesten voorzien van een lichtje en/of een fluitje.
Is dat dan het enige doel van mijn reddingsvest: draaien en blijven drijven?
Een reddingsvest redt levens. Dat is een gegeven waar we niet omheen kunnen draaien. Maar het reddingsvest biedt meerdere effecten naast dat het een persoon laat drijven en de mogelijkheid geeft om in het water te kunnen draaien. Zodra er een drenkeling in het water terecht komt, is het zaak dat deze persoon verschillende uitdagingen kan overwinnen. Allereerst kunnen we stellen dat zwemmen heel wat energie vreet. Een reddingsvest die jou drijvende houdt, helpt je dus om voldoende energie te besparen. Vooral voor mensen die minder ervaring hebben met zwemmen of jonge kinderen die zichzelf nog niet volledig weten te vinden in het water, is het reddingsvest een echte must. Bovendien zijn er enkele houdingen die iemand kan aannemen met behulp van een reddingsvest. Deze houdingen kunnen ervoor zorgen dat je het verlies aan warmte beperkt houdt en op die manier de onderkoelingsverschijnselen uit kunt stellen. Een goed voorbeeld van zo’n houding is de foetushouding. Met behulp van deze houding rol je jezelf als het ware op tot een egeltje: met de handen onder de oksels en gekruiste benen die je probeert zo hoog mogelijk op te trekken. En aangezien het reddingsvest je hoofd boven water houdt, hoef je daar dus geen extra energie in te steken.
Onderkoeling door het koude water is een groter gevaar dan veel mensen zich beseffen, waaronder ouders met jonge kinderen. Hieronder staan de belangrijkste cijfers op een rij:
- De kerntemperatuur van het menselijk lichaam ligt rond de 37 graden Celsius.
- Op de huid wordt een temperatuur van ongeveer 33 graden Celsius als prettig ervaren.
- Het onderkoeling proces begint al bij een daling van de kerntemperatuur onder de 35 graden Celsius. Zodra het lichaam een temperatuur van 24 graden Celsius bereikt, sterft het.
- Watertemperaturen lager dan 20 graden Celsius zorgen ervoor dat het lichaam sneller afkoelt. Dat is ruim 1 graden Celsius per vijf minuten.
- Tussen 16 oktober en 15 mei is het dragen van een reddingsvest verplicht. In die periode ligt de gemiddelde temperatuur van de Noordzee tussen de 5 en 13 graden Celsius. In de koudste periodes bereikt het een dieptepunt van 3 graden Celsius.
- De topmaanden om te kunnen genieten van een aangename zeewatertemperatuur van de Noordzee zijn in augustus en september. In deze maanden stijgt de watertemperatuur naar zo’n 19 à 20 graden Celsius.
Een reddingsvest helpt je ook om beter gezien te worden. Op de markt worden er veel modellen uitgebracht die beschikken over lichtjes. Daarnaast is het verplicht dat ieder reddingsvest is voorzien van reflecterende strepen. Ook zorgt een reddingsvest ervoor dat reddingswerkers meer tijd krijgen om een grondige zoektocht uit te voeren. Dit vergroot de overlevingskans van de drenkeling. Iedere minuut telt, vooral als er gezocht moet worden in een ruwe zee met grote golfhoogtes.
Wanneer is het dragen van een reddingsvest verplicht op zee?
Het dragen van een reddingsvest is verplicht aan boord van een pleziervaartuig op zee indien de golfhoogte op dat moment hoger zijn dan 1 meter. Dit geldt voor de periode van 16 oktober tot en met 15 mei tussen zonsopgang en zonsondergang. Ook geldt het dragen van een reddingsvest voor alle opvarenden tot 12 jaar of wanneer het vaartuig 6,5 meter of korter is. Let op: in de kajuit geldt deze verplichting niet. Ook geldt de verplichting niet voor pleziervaartuigen die groter zijn dan 24 meter of een vaste reling van 1,10 meter hoog hebben. Voor pleziervaartuigen tot 6,5 meter binnen de 2 zeemijl, mag het reddingsvest ook vervangen worden door een zwemvest.
Over UV-Fashions
Verstandig spelen of genieten is voor UV-Fashions een belangrijk onderwerp. Zowel op het gebied van zwemveiligheid als op het gebied van goede zonbescherming. Door is het dragen van de juiste kleding en hulpmiddelen een must. Het is ons doel om een zo compleet en verrassend mogelijk aanbod samen te stellen. We speuren hiervoor internationale beurzen af, op zoek naar de mooiste en meest trendy merken. Kwaliteit, functionaliteit en een hippe look bepaalt op wij merken in ons assortiment opnemen.
Garantie
UV-Fashions geeft om haar producten en doet logischerwijze haar best om deze producten in topconditie aan jou te leveren. Toch kan het wel eens voorkomen dat er tijdens het vervoeren een bestelling kapot is gegaan. Wettelijk ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van de schade een melding bij ons te maken. Indien het binnen de garantie valt, zorgen wij ervoor dat het product kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Dit geldt ook voor de aanschaf van een Puddle Jumper. Niet tevreden? Laat het ons dan weten. Wij gaan graag van je aan de slag om de juiste oplossing te bieden.
Klachten
Het kan natuurlijk voorkomen dat er is niet helemaal is gegaan zoals dat vooraf gepland was. Indien je een klacht hebt over de levering van de Puddle Jumper, raden wij je aan om hier een klacht over in te dienen door te mailen naar info@webwinkelkeur.nl. Leidt dit niet tot een passende oplossing? Dan is het mogelijk om jouw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Wij zorgen er te allen tijde voor dat we jouw klacht serieus in behandeling nemen, zodat iedereen kan genieten van de kwaliteit van UV-Fashions.