UV-Fashions en SkinVision samen tegen huidkanker!

Skin Vision en UV-Fashions slaan de handen ineen in de strijd tegen huidkanker
De komende maanden blijft het lenteachtig en warm. Ondanks dat vele aspecten van ons dagelijks leven momenteel drastisch zijn veranderd, blijven verantwoord zongedrag en het (tijdig) detecteren van huidkanker belangrijker dan ooit. Huidkanker is de vorm van kanker die op jaarbasis de meeste mensen treft. Tegelijkertijd is het ook de kankersoort die het makkelijkst te voorkomen is. Al verbrand je ‘maar’ één keer in de twee jaar, dan nog kan het risico op melanoom verdrievoudigen. De temperatuur is niet de grootste factor die bepaalt of je wel of niet verbrandt in de zon, maar de kracht van de UV-stralen, die toeneemt in de zomermaanden.
 
Preventie en routinecontroles zijn van levensbelang
SkinVision en UV-Fashions slaan met hetzelfde doel voor ogen, de handen ineen. Dit doel is om huidkanker een halt toe te roepen door middel van preventie en bewustwording omtrent zongedrag.
 
UV-Fashions is een bedrijf met een (tweeledige) missie.
Deze is het voorkomen van huidkanker en iedereen vrijheid in de zon bieden. Als grootste importeur en leverancier van UV-kleding in Europa, zet UV-Fashions vol in op het creëren van bewustzijn rondom UV-bescherming.
De SkinVision-app stelt gebruikers in staat om vanuit een veilige thuisomgeving hun huid te controleren met een smartphone. Dit om huidkanker (in een vroeg stadium) op te sporen. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie stelt de app gebruikers in staat om hun huid te controleren op vroege signalen van huidkanker. Dit zorgt ervoor dat zij tijdig een arts kunnen raadplegen, als een plekje of huidafwijking door het algoritme als een ‘hoog risico’ wordt beoordeeld.

 
"Onze missie is het voorkomen van huidkanker voorkomen, en om iedereen met een medisch huidprobleem vrijheid in de zon bieden."
Jan Willem van der Sterre Founder UV-Fashions and JUJA

 
De komende maanden hebben SkinVision en UV-Fashions activiteiten ingepland om hun publiek te informeren over het belang van verantwoord en veilig zonnen. Deze samenwerking is in het leven geroepen om juist in de zomer, wanneer de blootstelling aan de zon toeneemt, bij hun klanten een bewustzijn hieromtrent te creëren.
“We werken graag met UV-Fashions samen. Dankzij deze samenwerking helpen we onze klanten niet alleen met het in een vroeg stadium opsporen van huidkanker, maar ook kunnen wij hen ondersteunen als het aankomt op verantwoord zonnen. Iedereen wil graag naar buiten als het mooi weer is, en met de juiste uv-beschermende kleding kan dat ook. Deze vormen van preventie en bescherming zullen in de nabije toekomst heel normaal zijn. De wereldwijd snel stijgende huidkankerpercentages zullen deze aanpak ondersteunen.”
 
Over SkinVision
SkinVision is opgericht in 2012 en biedt een mobiele telefoonapplicatie die gebruikers helpt bij het tijdig opsporen van de meest voorkomende vormen van huidkanker (melanoom, plaveiselcelcarcinoom, basaalcelcarcinoom en precancereuze actine keratose). SkinVision is de eerste huidkanker-app met CE-markering. Deze is tot stand gekomen op basis van uitgebreide klinische studies, die zijn uitgevoerd in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en de universiteitskliniek van de Ludwig Maximilian University (LMU) Onderzoek toont aan dat de app een gevoeligheid heeft van 95% en een specificiteit van 78%. De SkinVision-app is wereldwijd commercieel beschikbaar op iOS en Android, met uitzondering van enkele landen, zoals de Verenigde Staten en Canada. SkinVision is gevestigd in Amsterdam, Nederland.
 
Over UV-Fashions
UV-Fashions is de grootste importeur en leverancier op het gebied van UV-beschermende kleding en accessoires in Europa. UV-Fashions is een initiatief van Jan Willem van der Sterre. Nadat Jan Willem zijn vader verloor aan de gevolgen van huidkanker, besloot hij om zich volledig toe te leggen op het creëren van bewustwording op uv-gebied, en om bij te dragen aan zonpreventie. Dit doet hij inmiddels samen met het UV-Fashions team binnen heel Europa!
 

15% korting op een SkinVision jaarplan
Wij bieden onze klanten graag een korting van 15% aan op een SkinVision jaarplan. Dit betekent dat je geen € 50,- betaalt, maar € 42,50! Maak hierbij gebruik van de volgende kortingscode: uvfashions15