UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

Samen Sterker

Het belang van UV-kleding

UV-kleding zit lekker, ziet er modieus uit, maar is vooral ook van groot belang als je de zon in gaat! Het KWF Kankerfonds, het Huidfonds en andere belangrijke partijen op het gebied van huidbescherming onderschrijven het belang, de voordelen en het gemak van UV-beschermende kleding. Zij nemen hiermee het al jarenlang verkondigde standpunt en advies van hun Australische en Amerikaanse collega’s over. Het KWF Kankerfonds vermeldt op hun website dat de beste bescherming tegen UV-straling het dragen van UV-werende kleding is. Lees meer over het standpunt van het KWF Kankerfonds op de pagina ‘Beschermt alle kleding even goed tegen uv-straling?’ Ook het Huidfonds onderschrijft op hun pagina het belang van de preventie van huidaandoeningen, en de noodzaak van het dragen van UV-kleding:

‘Met juiste voorlichting en maatregelen (insmeren, UV werende kleding dragen, uit de zon blijven) is huidkanker (deels) te voorkomen (bron: het Huidfonds).’ 

Door de combinatie van UV-werende kleding en het frequent insmeren van de onbedekte delen van de huid kun je je huid dus beschermen en huidkanker voorkomen. UV-Fashions biedt deze producten in ruime mate aan op de webshop om zo de ultieme zonbescherming voor jong en oud te bieden. De boodschap in het kader van preventie luidt: ‘Laat kinderen niet verbranden.’ Vergeet natuurlijk niet om jezelf ook goed te beschermen. UV-Fashions zit als spokesperson van de branche aan tafel om mee te praten en denken over de organisatie en invulling van de Nationale Huidkankerdag.

UV-Fashions: een bedrijf met een missie

UV-Fashions is een initiatief van de Nederlander Jan Willem van der Sterre. Enkele jaren geleden overleed zijn vader aan de gevolgen van huidkanker. Kort na het overlijden van zijn vader beviel zijn zusje van haar eerste kindje.

Met de wetenschap dat ze haar kindje goed moest beschermen tegen de zon ging zijn zusje samen met haar man op zoek naar UV-kleding. Helaas was dit bijna nergens te vinden in Europa. Jan Willem hoorde ervan en besloot dat hij zich vanaf dat moment wilde inzetten voor de bewustwording over en de verspreiding van UV-werende kleding in Europa. Hij richtte het bedrijf UV-Fashions op met als belangrijk doel dat veilig de zon in voor iedereen mogelijk moet zijn!

In actie met UV-Fashions, het KWF Kankerfonds en het Huidfonds!

UV-Fashions vindt het belangrijk om op allerlei manieren betrokken te zijn bij het (preventief) beschermen tegen huidkanker. UV-Fashions geeft maandelijks een vast bedrag aan het KWF Kankerfonds en daarmee is UV-Fashions ook zakenvriend van het KWF Kankerfonds. Op deze manier genereren we geld, creëren we bewustzijn, zorgen we voor preventie en maken we onderzoek naar huidkanker mede mogelijk, zodat we in de toekomst deze nare ziekte de baas kunnen zijn. 

 

In actie voor kwf

Terug naar boven