Wat is UV-Kleding?

wat is uv kleding? lees hier de voordelen van UV werende kleding

Het merendeel van ons assortiment UV kleding heeft een maximaal mogelijke bescherming van UPF 50+.  Maar wat is UV kleding en UV zwemkleding nou eigenlijk en waarom zou je het dragen en bied het je de beste bescherming tegen de zon?

Laten we beginnen bij UPF, waar staat UPF voor? UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor en met het getal erachter wordt de hoogte van bescherming aangeduid. UPF is hetzelfde als SPF en staat voor Sun Protection Factor. Hoe hoger het getal, hoe beter de bescherming tegen UV-straling. Met UV kleding met UPF50+ kan 97,5% van de gevaarlijke UV-A en UV-B stralen afgeweerd worden. De materialen zijn zo ontwikkeld dat deze bescherming ook na vele malen wassen behouden blijft.

De UV kleding en UV Zwemkleding  van onze merken beschermt tegen de zon dankzij een speciale weeftechniek en niet dankzij een chemisch behandelproces van de materialen. Dit zorgt voor goede zonbescherming en voorkomt een geïrriteerde huid door bijvoorbeeld zonnebrandcrème of zonneallergie. We raden aan om, naast het dragen van UV kleding, onbedekte lichaamsdelen alsnog in te smeren met een beschermende factor. De UV bescherming zal door wasbeurten nooit uit de stof verdwijnen.

Waarom is uv kleding de beste zonbescherming?

De voordelen van de zon kennen we allemaal. Ons humeur krijgt een boost dankzij vitamine D en we kunnen goed ontspannen in het heerlijke zonlicht. De zon is gezond, mits we er verstandig mee omgaan. Helaas zitten er ook nadelen aan (te lang) zonnen. De zon brengt UV-straling met zich mee, die schadelijk kan zijn voor de huid. Verbranding en andere schade aan de huid kan ontstaan wanneer we de huid niet goed beschermen met zonnebrandcrème en UV kleding. Smeren alleen blijkt steeds vaker niet genoeg te zijn, dus daarom is UV kleding ook belangrijk om goed beschermd van de zon te genieten.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste zonneschade aan de huid ontstaat in de kinder- en tienerjaren. Daarom is het erg belangrijk voor kinderen om UV kleding en UV Zwemkleding te dragen, zodat (huid)problemen op latere leeftijd voorkomen kunnen worden. Ook voor volwassenen die in hun vrije tijd of vanwege hun beroep vaak in aanraking komen met UV-straling, is het dragen van UV kleding erg belangrijk. Daarnaast wordt UV kleding vaak gebruikt om medische redenen.

Wat kan ik nog meer doen om me te beschermen tegen de zon?

Bewustwording op het gebied van veilig zonnen is steeds belangrijker. Daarom hebben we voor jong en oud een aantal informatiepagina’s opgesteld, waar meer te lezen is over zon-gerelateerde huidaandoeningen en richtlijnen voor veilig zonnen.

7 handige tips voor in de zon

  • Een goede basisuitrusting tegen het blootstelling aan de zon: draag UV zwemkleding, een zonnehoed, smeer op onbedekte delen van de huid zonnecrème, draag een zonnebril en drink veel water.
  • Wees voorzichtig en ga niet al te lang in de zon. Neem pauzes en blijf tussen 11 en 15 uur in de schaduw, tegen die tijd is de zon op zijn hoogste en de straling bijzonder sterk.
  • In de zon verdampt je lichaam veel water door de hitte. Zorg daarom dat je genoeg water drinkt om uitdroging te voorkomen.
  • Smeer altijd zonnebrand op de onbedekte delen, ook in het gezicht! Herhaal het smeren ieder anderhalf uur.
  • Wees voorzichtig op het water, de zon weerspiegelt de zon waardoor het risico op verbranden sneller toeneemt.
  • Zorg altijd voor de meest effectieve bescherming bij kinderen, uw kinderen bouwen nog pigmenten op tegen de zon, laat kinderen nooit vebranden.
  • In de eerste twaalf maanden van het leven moet een kind zelfs zo weinig mogelijk blootgesteld worden aan direct zonlicht. Uw kind is nog pigmenten aan het opbouwen als natuurlijke bescherming tegen de zon.
 
Smeer onbedekte delen in tegen de zon