UV-Fashions maakt gebruik van cookies om je bezoek aangenaam te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. - Lees meer. - Sluit dit bericht.

Wat is UV-Kleding?

wat is uv kleding? lees hier de voordelen van UV werende kleding

UV-kleding: wat is dat nu eigenlijk en waarom zou je het willen dragen? Niet iedereen kent de voordelen van UV-kleding en UV-zwemkleding al. Hieronder lees je meer over UV-kleding: over hoe het gemaakt is, hoe het je beschermt en hoe je UV-kleding het beste kunt gebruiken.

Waarom UV-kleding?

De zon, heerlijk! De voordelen van de zon kennen we allemaal. Je humeur krijgt een boost dankzij de aanmaak van vitamine D, we ontspannen ons in de zon en je krijgt een mooie gebruinde kleur. De zon is gezond, zolang we er verstandig mee omgaan. Door te lang of onbeschermd de zon in te gaan, beschadigt je huid. Iedere keer dat je huid verbrandt, vergroot je de kans op de vorming van huidkanker. En, kinderen die voor hun 18e verbranden, hebben een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd.

Waarom UV-kleding? Om op een verstandige manier te genieten van de zon! Zonnebrandcrème is onmisbaar, maar alleen zonnebrandcrème is vaak niet voldoende. UV-kleding biedt blijvende bescherming, is duurzaam en maakt meerdere keren smeren overbodig.

Wat is UV-kleding?

UV-kleding beschermt, net als een zonnebrandcrème, je huid tegen verbranding van de zon. De UV-kleding van UV-Fashions beschermt jouw huid vergelijkbaar met een zonnebrandfactor van 50+. Om te vergelijken: een gewoon wit T-shirt beschermt je huid vergelijkbaar met zonnebrandfactor 10. En, met UV-kleding wordt maar liefst 98% van de UV-straling tegengehouden. Dit geldt voor zowel UVA- als UVB-straling. Je hoeft je huid onder UV-kleding ook niet in te smeren, handig! Ook in het water ben je met UV-zwemkleding goed beschermd. Het water heeft geen impact op de UV-beschermende werking van UV-zwemkleding.

UV-beschermend door speciale weeftechniek

Onze UV-kleding beschermt tegen UV-straling door een speciale weeftechniek van de stoffen. De beschermende werking komt dus niet door een chemische behandeling van de stof. Onze UV-kleding bestaat uit een combinatie van een goede kwaliteit Nylon en Elastane. De stoffen ademen goed en werken isolerend. Dit betekent dat UV-kleding verkoelend werkt als het warm is en bij kou houdt het je huid juist langer warm. Nog een groot voordeel is dat de stof snel droogt. Dit is bij gebruik van UV-zwemkleding vooral heel fijn. Want ook in het water ben je met UV-zwemkleding goed beschermd. Het water heeft geen impact op de UV-beschermende werking.

Bescherming tegen UV A- en UV B-straling

Het hele jaar door is er UV-straling. Er zijn drie soorten UV-straling: UV A-, UV B- en UV C-straling. De UV-straling die ons bereikt, bestaat vooral uit UV A- en UV B-straling. UV C-straling wordt door de ozonlaag tegengehouden. UV-kleding beschermt je voor 98% tegen UV A- en UV B-straling.

Wat is het verschil tussen UV A- en UV B-straling en hoe kun je het onthouden? De ‘A’ bij UV A-straling staat voor ‘Aging’, omdat het vooral voor huidveroudering zorgt. De ‘B’ bij UV B-straling staat voor ‘Burning’, omdat deze stralen je huid laten verbranden.

  • UV A-straling

UV A-straling is het hele jaar aanwezig, ook in de herfst en de winter. UV A-straling wordt ook door glas en wolken niet tegengehouden en dringt diep door tot de huid. Je voelt het niet, maar het tast je huid wel degelijk aan. UV A-straling is de grootste veroorzaker van huidveroudering en ook de boosdoener bij de vorming van huidkanker.

  • UV B-straling

UV B-straling is er vooral in de lente en de zomer. Deze straling zorgt ervoor dat we bruin worden, maar ook dat we kunnen verbranden. UV B-straling kan ook voor allergische reacties zorgen.

Hoe draag ik UV-kleding het beste?

UV-kleding of UV-zwemkleding draag je direct op je huid. Dan komt de beschermende en isolerende werking het beste tot zijn recht. Je smeert je huid onder UV-kleding niet in. Dan zou je je huid verstoppen en kan je huid te warm worden onder de kleding. Bovendien is je huid al voor 98% beschermd tegen zonnestraling door de UV-kleding. De huid die niet bedekt is door UV-kleding smeer je wel in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. De combinatie van UV-kleding en zonnebrandcrème bied je de optimale bescherming tegen de zon.

Modieuze UV-kleding en accessoires zijn er voor jong en oud. UV-Fashions biedt onder andere:

  • UV-zwemkleding: denk aan badpakken, bikini’s, zwemshorts of zwempakken met korte en lange mouwen en broekspijpen etc.
  • UV-beschermende vrijetijdskleding: tunieken, polo’s, blouses enzovoort. Fijne kleding voor naar het strand, maar ook voor een wandeling in de bergen of een fiets- of boottochtje.
  • UV-beschermende zonnehoeden: je gezicht wordt volop blootgesteld aan de zon. En hoe fijn is het als je je gezicht op een veilige manier kunt beschermen met een mooie hoed met UV-bescherming.
  • En meer: UV-beschermende handschoenen, zonnebrillen, zwemschoentjes, losse mouwen etc.

UV-kleding biedt blijvende bescherming

UV-kleding en UV-zwemkleding kun je gewoon wassen, zoals in het wasvoorschrift beschreven staat. De UV-bescherming gaat door het wassen niet verloren. Een duurzame manier van zonbescherming dus! Interesse? Bekijk onze UV-collectie voor dames, heren, meisjes, jongens en baby's.

Terug naar boven